Логіст - одна з найважливіших професій у світі

Чому логіст - це одна з найважливіших професій? Відповідь проста. Саме логісти організовують вантажоперевезення, щоб щодня вчасно доставляли продукти харчування, ліки, пальне, одяг, подарунки та багато іншого - все те, що дає людям відчуття комфорту та безпеки. Логіст вміє не спати 24 години на добу, завжди знаходити вихід із проблемної ситуації та працювати на граничній швидкості.
Що являє собою логістика сьогодні, хто такий логіст і чому ця професія залишається однією з найзначиміших у сучасному світі, говоримо сьогодні в новій публікації в блозі компанії ТОВ «ФабріКванта».

Незважаючи на те, що сьогодні логістика переживає значні перетворення, ця галузь, як і раніше, посідає важливе місце в бізнес-сфері. Це, відповідно, відбивається і на затребуваності професії логіста.
Транспортна логістика
Отже, хто такий логіст? Це фахівець, який організовує транспортування вантажу з точки «А» в точку «Б». Саме логіст розробляє найбільш вигідну для підприємства схему поставок. Ефективність роботи безпосередньо залежить від таких якостей, як логічне мислення, стійкість до стресів, уміння планувати й ухвалювати швидкі рішення в найнепередбачуваніших ситуаціях. Звісно, логіст має вміти працювати з людьми.

Фахівці, які працюють у такій галузі, роблять усе можливе, щоб транспортування було вигіднішим для клієнтів і для них самих. Логісти відстежують переміщення вантажу, стежать за термінами транспортування, контролюють стан транспорту і працюють над тим, щоб він використовувався найефективніше.
Плюси та мінуси професії
Після того як ми розібралися в суті професії «логіст», коротко поговоримо про її переваги та недоліки.

Позитивні сторони:
  • Затребуваність професії. Логістам добре платять, особливо якщо фахівець має багатий досвід.
  • Необхідність постійно розвиватися. Отже, ви не будете топтатися на місці, а приділите час отриманню нових знань і навичок.
  • Логіст - це перспективна професія, адже у світі постійно з'являються нові підприємства, склади і товари, які потрібно перевозити і зберігати.
Складська логістика
Не менш важлива частина галузі - це складська логістика. Фахівці, які працюють у ній, відповідають за отримання та зберігання товарів, а також стежать, щоб усі необхідні документи були правильно оформлені. Такі логісти відстежують актуальну кількість товарних запасів на складі і роблять кроки для зниження витрат на їх зберігання.
Негативні сторони:
  • Логісти відповідають за товар головою. Через помилку можна створити великі проблеми як компанії, так і собі особисто.
  • Якщо влаштувався на роботу в малу компанію, то і перспективи зростання будуть такого ж розміру.
  • Нерви. Необхідність оперативно розв'язувати завдання і проблеми, що виникають, значно витрачають ресурс нервової системи.

Логіст - це професіонал, який відповідає за оптимізацію операцій ланцюжка поставок, скорочення витрат, підвищення ефективності та забезпечення задоволеності клієнтів за допомогою стратегічного планування та реалізації логістичних стратегій і рішень для організацій у різних галузях, як-от виробництво, роздрібна торгівля, охорона здоров'я, транспорт тощо.
Зв'язатися з нами
Пошта
Адреса
Україна, 61046 Харківська область, м. Харків, Немишлянський район, проспект Олександрівський, буд. 2-А