Вихід на ринки інших країн: з чого почати

Компаніям, які успішно розвиваються, з часом стає тісно на внутрішньому ринку. Виникає бажання розширити бізнес на міжнародну арену і продавати товари або послуги за кордон. Одним із питань, з яким стикаються майбутні експортери, є пошук покупців. Фахівці компанії "ФабріКванта" поділилися кількома способами, які допоможуть розпочати діяльність в іншій країні.
Оберіть товар, який хочете експортувати
Коли ви тільки починаєте освоювати міжнародну торгівлю, краще не намагатися виставляти на продаж одразу весь свій асортимент. Щоб зайти на іноземний ринок з повним своїм асортиментом, необхідно вкласти досить великий обсяг коштів. Почніть із кількох товарів. Розкажіть, чим вони гарні та які мають особливості. Якщо справи йтимуть добре, тоді можна буде розширювати перелік пропонованих товарів.
Як вибрати країну
Починати пошуки країни, куди будете відправляти свої товари, потрібно з аналізу її товарообігу. З ким ця держава торгує, куди більше продає, звідки більше закуповує, що продають і що купують.

Складіть список країн, у яких ви хотіли б продавати свій товар. Скористайтеся пошуковою системою в інтернеті, подивіться, які товари і за якими цінами продаються в тій чи іншій країні. Як правило, таку інформацію можна знайти на урядових порталах. Інформацію про те, які товари імпортують країни, також можна почерпнути на транспортних платформах, на яких продавці та покупці шукають перевізників. Якщо якісь товари завозять у країну, значить, вони потрібні жителям або підприємствам. Цей список допоможе визначити, куди насамперед намагатися продати товар.
Ще один спосіб пошуку покупців в іншій країні - це Google. Тут за допомогою таргетованої реклами компанії та підприємці активно продають товари та послуги. Цією пошуковою системою користуються майже в усіх країнах світу. Невже ви думаєте, що іноземці шукають відповіді на свої запитання якось по-іншому? Єдине, що їх відрізняє, так це те, що вони роблять запити англійською або іншою рідною мовою. Створіть односторінковий сайт англійською або іншою мовою з одним вашим товаром, підберіть пошукові запити, створіть рекламну кампанію в Google, налаштуйте показ оголошень на країну, яка вас цікавить, і тестуйте попит. Таким чином ви дізнаєтеся, чи буде цікава ваша продукція зарубіжній аудиторії.
Зробіть товар помітним
Щоб продати свій товар, спочатку потрібно, щоб його побачили та помітили. Розмістіть свої пропозиції на всіляких майданчиках онлайн-торгівлі, які тільки зможете знайти в інтернеті. Незважаючи на те, що на цих сайтах переважають місцеві виробники та продавці, вам у будь-якому разі потрібно показати свій товар. Крім того, деякі майданчики виросли до світових розмірів, і на них уже розміщуються всі, хто хоче що-небудь продавати.

Ще один варіант заявити про себе - виставки. Вирушайте з вашим товаром на виставку в іншу країну. Це можуть бути як галузеві, так і багатопланові заходи.
Зв'язатися з нами
Пошта
Адреса
Україна, 61046 Харківська область, м. Харків, Немишлянський район, проспект Олександрівський, буд. 2-А